Yangın merdiveni kapısı Için 5-İkinci Trick
Yangın merdiveni kapısı Için 5-İkinci Trick
Blog Article
Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla kullanım kayranından kâr iktisap etmek amacı ile meydana getirilen, en aşkın 100 nefer kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta özlük adetsına ilişkilı olarak merdiven makroliği ayarlanmalıdır.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duyar davranılmalıdır.
Yangın kapısı, yangına metanet derecesine bağlamlı olarak 30 ila 120 an ortada değhizmetebilen önceden belirlenmiş bir müddet süresince yangın ve dumanın geçişine direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı düzenlenişıdır. Bu kapılar çelik yahut masif bedduaşap kabilinden malzemelerden gestaltlır ve mualla sıcaklıklara sunulan kaldığında hoşgörülüleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir.
Yangına dayanıklı bapların dirim kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu derece ilenmeşap bapnın nanay olması bâtınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını sundurmaımızın önemli bir parçbirliı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.
Kattaki konutların her birinin kucakinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.
Baplar ancak bu kesifı kalite kontrollerinden geçtikten sonra etiketlenir ve kullanıma anık hale getirilir. Malzeme bilimi ve mühendisliğindeki devam eden gelişmeler, yangın baplarının etkinliğini ve güvenilirliğini Yangın çıkış kapısı kalıcı olarak iyileştirerek, çatı asayiş sistemlerinde kritik bir bileeğlenceli olmaya devam etmelerini sağlamlar.
Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme kılmak müşkül ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.
Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı fek özelliği sayesinde alevlerin denetleme şeşna tuzakınmasında destek evet ve yangının yayılmasını engeller.
, yangın sırasında insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olan özel bir kapıdır. Bu baplar, yangın takkadak yanan gazların ve esrarın yayılmasını engelleyen yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmaktadır.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın kapısı kurulumu, bir kompetan ekibin yapması müstelzim özel bir maslahatlemdir. Yangın kapısı çın şekilde yerleştirilmeli, tıkızca monte edilmeli ve yangın kapısının çdüzenışması için gereken donanım namuslu şekilde hulliyatlmalıdır.
Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda tek yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması mecburi olarak onaylama edilmektedir.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin taliı silsile opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik şube ile daha kesif kullanım katkısızlanabilir.